Kiaušiniai su sūriu, lapiniais kopūstais (kale) ir žemės riešutų „Rãyu“ aliejumi

Porcijų: 2

Sudėtingumas: lengvas

Paruošimo laikas: 15 min.

Ingredientai:

  • 2 riekės brijošės duonos (ne per saldžios) arba raugintos duonos

  • Keli šlakeliai alyvuogių aliejaus

  • 0,5 pakelio lapinių kopūstų (kale)

  • 100 g pusiau minkšto sūrio, pavyzdžiui, „Taleggio“, „Tomme de savoie“ arba „Port salut“

  • 1 smulkiai supjaustyta česnako skiltelė

  • 4 kiaušiniai (įmušti į dubenį, neišmaišyti)

  • Keli šaukštai žemės riešutų arba juodųjų pupelių „Rãyu“ aliejaus

  • Druska ir pipirai

Paruošimo būdas:

1. Brijošės arba raugintą duoną supjaustykite dviem storomis riekėmis, vieną pusę aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite ant grilio, kad apskrustų.

2. Pakepkite lapinius kopūstus (kale) keptuvėje su šiek tiek alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

3. Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudėkite sūrį. Leiskite jam porą sekundžių pasilydyti, tada dėkite česnaką. Pradėjus jam čirkšti ir šiek tiek keisti spalvą, supilkite dubenį kiaušinių (visus kiaušinius reikia sudėti tuo pačiu metu, kad vienodai iškeptų).

4. Baltymams pradėjus kepti, pabarstykite druskos ir pipirų.

5. Šakute pradurkite trynius ir išplakite į mišinį, įmaišydami į baltymus, tačiau palikdami šiek tiek atskirtus. Plakite maždaug 4 kartus, kol kiaušiniai bus iškepę, bet vis dar minkštoki (visas šis procesas turėtų trukti tik apie 20 sek.).

6. Kiaušinius dėkite ant dviejų brijošės arba raugintos duonos riekių, ant viršaus sudėkite lapinius kopūstus (kale) ir gausiai apšlakstykite žemės riešutų „Rãyu“ aliejumi.