Skrudinti batatai su traškiu keptu kiaušiniu
Porcijų: 4
Sudėtingumas: lengva
Ingredientai:
4 skiltelėmis pjaustyti batatai (nenulupti arba nulupti)
Didelė sauja „White Mausu“ žemės riešutų arba juodųjų pupelių aliejaus pagrindo „Rãyu“ padažo
Daug „Crème fraiche“ (riebaus)
Sauja plonai pjaustytų svogūnų laiškų
100 g marinuotų kalendrų lapelių
Sauja lapelių papuošimui, pvz., garstyčių, gražgarsčių ir pan. (nebūtina)
Paruošimo būdas:
1. Batatus 30 min. kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje, kol suminkštės ir apskrus kraštai. Galima rinktis batatus su luobele, bet puikiai tinka ir be jos.
2. Batatus išdėliokite keturiose lėkštėse / dubenyse (galite patiekti kambario temperatūros arba prieš tai pašauti į orkaitę).
3. Bulvių paviršių gausiai aptepkite „Crème fraiche“ ir žemės riešutų „Rãyu“ (šiame etape viskas gali atrodyti gana netvarkingai, bet nebijokite, papuošimai viską išspręs).
4. Ant viršaus uždėkite traškų iš apačios keptą kiaušinį, pagardinkite prieskoniais ir papuoškite marinuotų kalendrų bei kitais pasirinktais lapeliais.