Moliūgų, morkų ir imbiero sriuba su Black bean Rãyu pagardu


Porcijų: 6
Sudėtingumas: Lengvas
Paruošimo laikas: 30 min. (neįskaitant sultinio gaminimo laiko)
Ingredientai:
Keli šlakeliai alyvuogių aliejaus
3 smulkinti baltieji svogūnai
3 stambiai pjaustytos česnako skiltelės
2 cm nulupto ir susmulkinto imbiero
750 g nulupto ir stambiai supjaustyto sviestinio moliūgo
450 g nuluptų ir supjaustytų morkų
1,4 l kalakutienos, vištienos arba daržovių sultinio
Keli šlakeliai Black bean Rãyu pagardo
Druskos ir pipirų
Kalendros
Paruošimo būdas:
Į puodą sudėkite paukštienos kaulus (nuėmę visą mėsą), vieną arba du nuluptus baltuosius svogūnus ir šiek tiek šviežių čiobrelių. Užpilkite šaltu vandeniu, kad kaulai būtų vos apsemti ir uždenkite dangčiu. Užvirinkite ant silpnos ugnies, kelis kartus nusemkite į paviršių išplaukiančias baltas nuosėdas. Sultinį virkite apie valandą. Nukoškite pašalindami svogūnus, čiobrelius ir kaulus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Į puodą įpilkite porą šlakelių alyvuogių aliejaus. Sudėkite svogūnus ir kepkite kelias minutes, kol ims blizgėti ir taps permatomi. Sudėkite smulkintus česnakus, imbierą ir kepkite dar porą minučių.
Sudėkite sviestinį moliūgą, morkas ir išmaišykite.
Supilkite sultinį, užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 25 minutes. Patikrinkite, ar daržovės suminkštėjo, ir nukelkite nuo ugnies.
Supilkite mišinį į plakiklį arba naudokite rankinį trintuvą ir sutrinkite iki glotnios masės.
Pridėkite prieskonių pagal poreikį.
Išpilstykite į dubenis, gausiai apšlakstykite juodųjų pupelių „Rãyu“ ir kiekvieną porciją papuoškite kalendros šakele.

