Moliūgų, morkų ir imbiero sriuba su juodųjų pupelių aliejaus pagrindo „Rãyu“ padažu

Porcijų: 6

Sudėtingumas: lengva

Paruošimo laikas: 30 min. (neįskaitant buljono gaminimo laiko)

Ingredientai:

  • Keli šlakeliai alyvuogių aliejaus

  • 3 smulkinti baltieji svogūnai

  • 3 stambiai pjaustytos česnako skiltelės

  • 2 cm nulupto ir susmulkinto imbiero

  • 750 g nulupto ir stambiai supjaustyto sviestinio moliūgo

  • 450 g nuluptų ir supjaustytų morkų

  • 1,4 l kalakutienos, vištienos arba daržovių buljono (žr. toliau)

  • Keli šlakeliai juodųjų pupelių aliejaus pagrindo „Rãyu“ padažo

  • Druskos ir pipirų pagal skonį

  • Kalendros papuošimui

Buljonas

Kartais atrodo, kad pernelyg sunku išvirti buljoną, bet nesukite sau dėl to galvos. Į puodą sudėkite paukštienos kaulus (nuėmę visą mėsą), vieną arba du nuluptus baltuosius svogūnus ir šiek tiek šviežių čiobrelių. Užpilkite šaltu vandeniu, kad kaulai būtų vos apsemti, ir uždenkite dangčiu. Užvirinkite ant silpnos ugnies, kelis kartus nusemkite į paviršių išplaukiančias baltas nuosėdas. Buljoną virkite apie valandą. Nukoškite pašalindami svogūnus, čiobrelius ir kaulus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Paruošimo būdas:

1. Į puodą ant vidutinės ugnies įpilkite porą šlakelių alyvuogių aliejaus. Sudėkite svogūnus ir kepkite kelias minutes, kol ims blizgėti ir taps permatomi. Sudėkite smulkintus česnakus, imbierą ir kepkite dar porą minučių.

2. Į puodą sudėkite sviestinį moliūgą, morkas ir išmaišykite.

3. Supilkite buljoną, užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 25 minutes. Patikrinkite, ar daržovės suminkštėjo, ir nukelkite nuo ugnies.

4. Supilkite mišinį į plakiklį arba naudokite rankinį trintuvą ir sutrinkite iki glotnios masės.

5. Paragaukite ir pridėkite prieskonių pagal poreikį.

6. Išpilstykite į šešis dubenis, gausiai apšlakstykite juodųjų pupelių „Rãyu“ ir kiekvieną porciją papuoškite kalendros šakele.